Friday, December 20, 2013

ဧရာ၀တီျမစ္ေရတြင္ ျပဒါးအဆိပ္ပါ၀င္မႈ ကမၻာ့က်န္းမာေရးအဖြဲ႕မႇ ထုတ္ျပန္ထားေသာ သတ္မႇတ္စံႏႈန္းထက္ ငါးဆပုိမို

0 comments
20.12.2013

ဧရာ၀တီျမစ္ေရတြင္ ျပဒါးအစိတ္ ပါ၀င္မႈသည္ ကမၻာ့က်န္းမာေရး အဖြဲ႕အစည္း WHO က သတ္မႇတ္ ထားေသာ စံႏႈန္းထက္ ငါးဆပုိျမင့္ ေနေၾကာင္းကုိ ဧရာတီလင္းပုိင္ သုေတသနပညာရႇင္ ဦးေအာင္မ်ဳိးေဆြ က ေျပာၾကားသည္။
''ဧရာ၀တီျမစ္အတြင္း ျပဒါးဓာတ္ ဘယ္ေလာက္ရႇိလဲဆုိတာ သိခ်င္လို႔ ငါးရဲ့ အသားစနမႈနာကုိ ယူၿပီးေတာ့ လူရဲ႕ဆံပင္နဲ႔ ျပဒါးပါ၀င္တဲ့ႏႈန္းကို တိုင္းတဲ့အခါမႇာ WHO က သတ္မႇတ္ထားတဲ့ အဆင့္ထက္ ေလးဆ ငါးဆေလာက္ ပိုျမင့္ေနတာကုိ ေတြ႕ရတယ္။ EPA သတ္မႇတ္ထားတဲ့ အဆင့္ထက္ ငါးဆင့္ေလာက္ သာေန တာကုိ ေတြ႕ရတယ္'' ဟု ေျပာၾကားသည္။

''အဲလိုျဖစ္တာက ျမစ္ေၾကာင္းတစ္ေလွ်ာက္ နားမႇာရႇိတဲ့ စက္႐ုံေတြကေန အညစ္အေၾကးေတြကုိ ျမစ္ထဲကုိ တုိက္႐ုိက္စြန္႔ပစ္တဲ့ အတြက္ေၾကာင့္ ျဖစ္တယ္။ အဲ့လိုအညစ္ေၾကးေတြ စြန္႔ပစ္ေတာ့ ငါးသယံဇာတေတြ နည္းလာတယ္။ ဧရာ၀တီ လင္းပုိင္ေတြဆုိ သူတုိ႔ရဲ႕ စားက်က္ေနရာက ငါးဆယ္ရာခိုင္ႏႈန္းေလာက္ပဲ ရႇိေတာ့တယ္'' ဟု ၎က ဆက္လက္ေျပာၾကားသည္။

ဧရာ၀တီျမစ္ေၾကာင္း တစ္ေလွ်ာက္တြင္ရႇိေသာ စက္႐ုံမ်ားမႇစြန္႔ပစ္ေသာ အညစ္အေၾကး မ်ားေၾကာင့္ ျမစ္ေရမ်ား ညစ္ညမ္းလာျခင္း ငါးဖမ္းသမားမ်ား၏ မဆင္မျခင္ ငါးဖမ္းမႈမ်ားေၾကာင့္ ငါးမ်ဳိး စိတ္မ်ားပါ ေပ်ာက္ဆုံး လာေၾကာင္းကုိ ျပည္ၿမိဳ႕နယ္ သဲကုန္းၿမိဳ႕ရႇိ ေဒသခံ မိုင္သီရာေအးေက်ာ္ က ေျပာ ၾကားသည္။

''အရင္တုန္းက ငါးဖမ္းရင္ မိ႐ုိးဖလာ ငါးဖမ္းနည္းအတုိင္း ဖမ္းၾကတယ္။ ေနာက္ပိုင္းမႇာ ႏိုင္လြန္ ပိုက္ေတြ ေပၚလာတယ္။ က်ားပုိက္ေတြ ေပၚလာတယ္။ ပုိက္စိတ္ေတြ ေပၚလာတယ္။ အရင္တုန္းက လူေတြ က ပုိက္ဘယ္လုိပဲခ်ခ် ငါးရတယ္။ ေနာက္ပိုင္းငါးရ နည္းလာတဲ့အခါ နည္းမ်ဳိးစုံ အသုံးျပဳလာၾကတယ္။ ၿပီးေတာ့ လွ်ပ္စစ္တုိက္ၿပီး ငါးဖမ္းတာလည္းပါတယ္။ လွ်ပ္စစ္ေလွ်ာ့ တုိက္တာက တျဖည္းျဖည္းနဲ႔ ဆုိးလာၿပီးေတာ့ အခုဆို ငါးေၾကာင္းဆုိတဲ့ငါးက လုံး၀ကုိ မရႇိေတာ့ဘူး'' ဟု ေျပာၾကားသည္။

EMG

Leave a Reply

 
Shan News © 2011 DheTemplate.com & Main Blogger. Supported by Makeityourring Diamond Engagement Rings

You can add link or short description here