မတ္(၂၈)
![Photo: အသဲက်န္းမာေရးထိခိုက္ေစေသာ ေနထိုင္စားေသာက္မွုပံုစံ
Thursday, March 28, 2013
၁။ အိပ္ယာဝင္ေနာက္က်၍ အိပ္ယာထ ေနာက္က်ျခင္း။
၂။ မနက္တြင္ ဆီးမသြားျခင္း။
၃။ အလြန္အကြ်ံ စားေသာက္ျခင္း။
၄။ မနက္စာ လြတ္ျခင္း။
၅။ ေဆးဝါးအလြန္အကြ်ံ မွီဝဲျခင္း။
၆။ ေဆးေရာင္မ်ား၊ ဓာတုေဗဓ ပစၥည္းအသံုးမ်ား အစားအစာတုိ႔ကို အလြန္အကြ်ံစားေသာက္ျခင္း။
၇။ အရက္ေသာက္သံုးျခင္း။
၈။ မသန႔္ေသာ ဆီျဖင့္ ေၾကာ္ေလွာ္ခ်က္ျပဳတ္ေသာ အစားအစာမ်ား စားသံုးျခင္း။ (မသန္႔ေသာ ဆီမ်ား စားသံုးျခင္း)
၉။ အလြန္အကြ်ံ ခ်က္ျပဳတ္ျပင္ဆင္ျပီးေသာ အသင့္စား အစားအစာမ်ား စားသံုးျခင္း။
၁၀။ ၾကာရွည္ အသိမ္းဆည္းခံအစားအစာမ်ား စားသံုးျခင္း။
က်န္းမာေစရန္ -
အဆီနည္းေသာ အစားအစာမ်ား စားသံုးျခင္း၊ ဟင္းခ်က္သည့္အခါ ဆီ
သန္႔ အသံုးျပဳ၍ ပမာဏအနည္းငယ္သာ ထည့္သြင္းခ်က္ျပဳတ္ စားသံုးျခင္း၊ လတ္လတ္ဆတ္ဆတ္ အသီးအရြက္ မ်ားမ်ား စားေပးျခင္း တို႔ ျပဳလုပ္ရန္ လိုအပ္ေၾကာင္း သိရပါတယ္။
Ref: medic-facts
International news for myanmar](https://lh3.googleusercontent.com/blogger_img_proxy/AEn0k_vPFbXZKhdQ2NM-fcSABh2Hj_c8AyKR012PH2Sg6IFD-48f5x26Z1c3s_PAmrzC7V5rYWcK9clT1W3HnVUxdvL-AiTW_9X5Om7-FXJFp73zhbE8YDkjCQrNIplc3qJli13zsbZVTeH-mkfzcU_Zn1dEUlaXqkWThgpO-g=s0-d)
၁။ အိပ္ယာဝင္ေနာက္က်၍ အိပ္ယာထ ေနာက္က်ျခင္း။
၂။ မနက္တြင္ ဆီးမသြားျခင္း။
၃။ အလြန္အကြ်ံ စားေသာက္ျခင္း။
၄။ မနက္စာ လြတ္ျခင္း။
၅။ ေဆးဝါးအလြန္အကြ်ံ မွီဝဲျခင္း။
၆။ ေဆးေရာင္မ်ား၊ ဓာတုေဗဓ ပစၥည္းအသံုးမ်ား အစားအစာတုိ႔ကို အလြန္အကြ်ံစားေသာက္ျခင္း။
၇။ အရက္ေသာက္သံုးျခင္း။
၈။ မသန႔္ေသာ ဆီျဖင့္ ေၾကာ္ေလွာ္ခ်က္ျပဳတ္ေသာ အစားအစာမ်ား စားသံုးျခင္း။ (မသန္႔ေသာ ဆီမ်ား စားသံုးျခင္း)
၉။ အလြန္အကြ်ံ ခ်က္ျပဳတ္ျပင္ဆင္ျပီးေသာ အသင့္စား အစားအစာမ်ား စားသံုးျခင္း။
၁၀။ ၾကာရွည္ အသိမ္းဆည္းခံအစားအစာမ်ား စားသံုးျခင္း။
က်န္းမာေစရန္ -အဆီနည္းေသာ အစားအစာမ်ား စားသံုးျခင္း၊ ဟင္းခ်က္သည့္အခါ ဆီသန္႔ အသံုးျပဳ၍
၁။ အိပ္ယာဝင္ေနာက္က်၍ အိပ္ယာထ ေနာက္က်ျခင္း။
၂။ မနက္တြင္ ဆီးမသြားျခင္း။
၃။ အလြန္အကြ်ံ စားေသာက္ျခင္း။
၄။ မနက္စာ လြတ္ျခင္း။
၅။ ေဆးဝါးအလြန္အကြ်ံ မွီဝဲျခင္း။
၆။ ေဆးေရာင္မ်ား၊ ဓာတုေဗဓ ပစၥည္းအသံုးမ်ား အစားအစာတုိ႔ကို အလြန္အကြ်ံစားေသာက္ျခင္း။
၇။ အရက္ေသာက္သံုးျခင္း။
၈။ မသန႔္ေသာ ဆီျဖင့္ ေၾကာ္ေလွာ္ခ်က္ျပဳတ္ေသာ အစားအစာမ်ား စားသံုးျခင္း။ (မသန္႔ေသာ ဆီမ်ား စားသံုးျခင္း)
၉။ အလြန္အကြ်ံ ခ်က္ျပဳတ္ျပင္ဆင္ျပီးေသာ အသင့္စား အစားအစာမ်ား စားသံုးျခင္း။
၁၀။ ၾကာရွည္ အသိမ္းဆည္းခံအစားအစာမ်ား စားသံုးျခင္း။
က်န္းမာေစရန္ -အဆီနည္းေသာ အစားအစာမ်ား စားသံုးျခင္း၊ ဟင္းခ်က္သည့္အခါ ဆီသန္႔ အသံုးျပဳ၍
ပမာဏအနည္းငယ္သာ ထည့္သြင္းခ်က္ျပဳတ္ စားသံုးျခင္း၊
လတ္လတ္ဆတ္ဆတ္ အသီးအရြက္ မ်ားမ်ား စားေပးျခင္း တို႔ ျပဳလုပ္ရန္
လိုအပ္ေၾကာင္း သိရပါတယ္။
International news for myanmar
International news for myanmar