နႏြင္း
နႏြင္းမွာ ဘက္တီးရီးယားကို
တြန္းလွန္ႏိုင္တဲ့ ဂုဏ္သတၱိ၊ ေရာင္ရမ္းမႈကို တြန္းလွန္ႏိုင္တဲ့ ဂုဏ္သတၱိနဲ႔
ဓာတ္တိုးဆန္႔က်င့္ႏိုင္တဲ့ အစြမ္းသတၱိေတြ ပါရိွပါတယ္။ အဆစ္ ေရာင္ရမ္းမႈ
ကိုလည္း ပိတ္ပင္ႏိုင္တဲ့ အတြက္ အဆစ္ေရာင္ ေရာဂါ ရိွသူေတြ အတြက္ အသံုး
ဝင္ပါတယ္။
ၾကက္သြန္ျဖဴ
မဂၢနီးစ္၊ ဗီတာမင္ B6 နဲ႔ ဗီတာမင္ C
မ်ားစြာ ပါဝင္ပါတယ္။ ၾကက္သြန္ျဖဴမွာ ပါဝင္တဲ့ အနံ႔ ထြက္ေစတဲ့ allicin
ျဒပ္ေပါင္းဟာ ဘက္တီးရီးယားနဲ႔ မႈိပိုးေတြ အပါအဝင္ ပိုးမႊားေတြကို
ေသေစႏိုင္တဲ့ အစြမ္း သတၱိပါရိွသည္။ အေအးမိေရာဂါနဲ႔ တုပ္ေကြး ေရာဂါရိွသူေတြ
စားသင့္ ပါတယ္။
ပူဒီနာ
ဗီတာမင္ A နဲ႔ ဗီတာမင္ C ေတြမ်ားစြာ
ပါဝင္ၿပီး ဓာတ္တိုး ဆန္႔က်င့္ ပစၥည္းအျဖစ္ ကင္ဆာကို တြန္းလွန္ ႏိုင္တဲ့
ပစၥည္းအျဖစ္ အသံုး ဝင္ပါတယ္။ အမွ်င္ဓာတ္နဲ႔ ကယ္လ္စီယမ္ ေတြလည္း မ်ားစြာ
ပါဝင္ပါတယ္။
နံနံပင္
နံနံပင္မွာ ဗီတာမင္ A, B, C နဲ႔ သံဓာတ္၊
ကယ္လ္စီယမ္ ဓာတ္ေတြ အျပင္ ဓာတ္တိုး ဆန္႔က်င္ စြမ္းအားေတြ အတြက္
Phytochemicals ေတြ မ်ားစြာ ပါဝင္ပါတယ္။ ဝမ္းဗိုက္ မေကာင္းသူမ်ား အတြက္
အထူး ေကာင္းမြန္ ပါတယ္။
ၾကက္သြန္ၿမိတ္
နံနံပင္နဲ႔ အာဟာရပါဝင္မႈ တူညီတဲ့အျပင္
က်န္းမာေရး အစြမ္း သတၱိလည္း တူညီပါတယ္။ ၾကက္သြန္နီ မိသားစုဝင္ ျဖစ္တဲ့
အတြက္ မႈိပိုးကို တြန္းလွန္ႏိုင္တဲ့ ဆာလဖာ ျဒပ္ေပါင္းေတြ ပါဝင္ ပါတယ္။
Ref: Good Health