ျမန္မာလူမ်ဳိးမ်ား၏ ႐ိုးရာ ဓေလ့အျဖစ္ စားသံုးေလ့ရွိသည့္ လက္ဖက္ထဲတြင္ ဆုိးေဆးမ်ားထည့္သြင္း
ေရာင္းခ်ျခင္းမ်ားရွိေန ေၾကာင္း ျမန္မာႏုိင္ငံစားသံုးသူ ကာကြယ္ေရးအသင္းမွ ဥကၠ႒ ဦးဗအုပ္ခိုင္က
ေျပာၾကားသည္။
““ဆရာတုိ႔အေနနဲ႔ အရင္ တုန္းကစစ္ေဆးလုိ႔ေတြ႕ရွိတာ မွ်စ္ေတြထဲမွာ၊ အသားငါးေတြထဲ မွာပဲဆုိး
ေဆးေတြသံုးတာကို ေတြ႕ရွိခဲ့တယ္။ အခုထပ္ၿပီး လက္ဖက္ထဲမွာပါ ဆုိးေဆးအ၀ါ ေရာင္ေတြကိုပါ သံုးလာၾက တယ္။
ဘာလုိ႔သူကသံုးတာလဲ လက္ဖက္ဆုိတာပံုမွန္အတုိင္းဆုိရင္အေရာင္ကသိပ္မလွဘူး။ အမည္းေရာင္
သူတုိ႔ဆုိးေဆးသံုးလုိက္ တဲ့အခါၾကေတာ့ လက္ဖက္က အ၀ါေရာင္သန္းသြားတယ္။ အမည္းမဟုတ္
ေတာ့ဘူး။ အ၀ါ ေရာင္သန္းသြားတယ္။ အဲေတာ့ အေရာင္က လွသြားတာေပါ့။ ဒါကုိ၀ယ္တဲ့သူေတြ
ရွိတယ္။ ဒါေတြဟာေရွာင္ၾကဥ္သင့္တယ္။ ေနာက္ၿပီး၀ယ္ယူရင္လည္း ေသခ်ာလက္နဲ႔ကုိင္ၾကည့္ၿပီး
ေတာ့မွ ၀ယ္ယူသင့္တယ္။ ေနာက္တစ္ ခုက လက္ဖက္တုိ႔၊ လက္ဖက္ရည္ ၾကမ္းတုိ႔ဟာ ေသာက္
တာပဲျဖစ္ျဖစ္၊ စားတာပဲျဖစ္ျဖစ္ ကင္ဆာေရာဂါကုိကာကြယ္ႏုိင္တယ္။ ဒါေပမဲ့ လက္ဖက္ရည္ၾကမ္း
တုိ႔၊ လက္ဖက္တုိ႔ကုိညသိပ္ၿပီးေတာ့မစားသင့္ဘူး ညသိပ္ၿပီးေတာ့ ေသာက္တာပဲျဖစ္ျဖစ္ စားတာပဲ
ျဖစ္ျဖစ္ သူရဲ႕နဂိုအာနိသင္ ျပယ္သြားၿပီးေတာ့ ကင္ဆာေရာဂါျဖစ္ေစႏုိင္တယ္”ဟု မတ္လ ၂၀ ရက္
က ေျပာၾကားခဲ့သည္။
The Hot News