Sunday, August 5, 2012

ရွမ္းေခါက္ဆြဲ ခ်က္စားၾကမယ္

1 comments



ရွမ္းေခါက္ဆြဲ အတြက္ အဆင္သင့္ 


ဟင္းရည္


ငရုတ္သီး ဆီခ်က္


မုန္႕ညင္းခ်ဥ္


ရွမ္းေခါက္ဆြဲ 


ရွမ္းေခါက္ဆြဲ .. .. မႏွယ္ခင္


ရွမ္းေခါက္ဆြဲ .. .. ႏွယ္ပီး


ရန္ကုန္မွာ ျမီးရွည္ မုန္႕ဖတ္ လုိ ဆန္ေခါက္ဆြဲ မုန္႕ဖတ္ျဖင့္ သုပ္ထားေသာ ရွမ္းေခါက္ဆြဲ


ပဲပင္ေပါက္၊ ၾကက္သားဟင္း၊ ၾကက္သြန္ျဖဴဆီခ်က္၊ ေကာ္ရည္၊ ေျမပဲ၊ ၾကက္သြန္ျမိတ္၊ ပဲငံျပာရည္ အၾကည္၊ ဆား၊ အခ်ိဳမႈန္႕


ရွမ္းေခါက္ဆြဲ


ႏွမ္းဆီေမႊး၊ ေျမပဲ၊ ၾကက္သြန္ျဖဴ ဆီခ်က္


ဆန္ေခါက္ဆြဲ၊ ၾကက္သြန္ျဖဴ ဆီခ်က္၊ ႏွမ္းဆီေမႊး၊ ၾကက္သား၊ ေကာ္ရည္၊ ပဲပင္ေပါက္၊ ေျမပဲ၊ ၾကက္သြန္ျမိတ္၊ ပဲငံျပာရည္ အၾကည္၊ ဆား၊ အခ်ဳိမႈန္႕


ရွမ္းေခါက္ဆြဲ


၀က္ေခါက္ေၾကာ္၊ ငရုတ္သီး ဆီခ်က္၊ ဟင္းရည္၊ မုန္ညင္းခ်ဥ္၊ ေရေႏြးၾကမ္း ႏွင့္ ရွမ္းေခါက္ဆြဲ


ပဲငပိ မရွိလုိ႕ ပဲငပိေလး ထည့္လုိက္ရင္ ရန္ကုန္မွာ ေရာင္းေသာ ျမီးရွည္ အတုိင္းပါပဲ ....


ရွမ္းေခါက္ဆြဲ ( အသုပ္ ) အစပ္


ရွမ္းေခါက္ဆြဲ ( အရည္ )


၀က္ေခါက္ေၾကာ္၊ ငရုတ္သီးဆီခ်က္၊ ဟင္းရည္၊ မုန္ညင္းခ်ဥ္၊ ေရေႏြးၾကမ္း၊ ရွမ္းေခါက္ဆြဲ အရည္


ရွမ္းေခါက္ဆြဲ ( အရည္ )


၀က္ေခါက္ေၾကာ္ပါ ထည့္ထားေသာ ရွမ္းေခါက္ဆြဲ ( အရည္ )


.. .. ခ်က္၊ စားနည္း .. ..



ေအရွန္ ဆုိင္က ၀ယ္လာေသာ ဆန္ေခါက္ဆြဲ မုန္႕ဖတ္


ခ်က္နည္း အညႊန္း ႏွင့္ ခ်က္၊ စားနည္း ... 

ဒီေခါက္ဆြဲဖတ္ကုိ ပြက္ပြက္ဆူေနတဲ႕ ေရေႏြးအုိးထဲ ၁၀ စကန္႕ေလာက္ပဲ ထည့္ပီး ခ်က္ခ်င္းဆယ္ ... ေရေအးနဲ႕ ခဏေလးပဲ ေလာင္းခ်ပီး ဇကာ နဲ႕ ေရစစ္ထားလုိက္ပါတယ္။


ဆန္ေခါက္ဆြဲ မုန္႕ဖတ္


ရန္ကုန္ ျမီးရွည္လုိမ်ဳိး ဆန္ေခါက္ဆြဲ အလံုး


ၾကက္သားကုိ အတံုးေသးေသးေလးေတြ တံုးပီး ဆား၊ ဆႏြင္းမႈန္႕ တုိ႕ နဲ႕ နယ္ပီး ခဏ ႏွပ္ထားတဲ႕ အခ်ိန္မွာ၊ ၾကက္သြန္ျဖဴ၊ ၾကက္သြန္နီတုိ႕ကုိ ၾကိတ္စက္ျဖင့္ ၾကိတ္ပီးမွ၊ ငရုတ္သီး အစိမ္းမႈန္႕ပါ ေရာၾကိတ္ထားပီးေနာက္ ခရမ္းခ်ဥ္သီး မ်ားကုိ ပါးပါးေလးလွီးထားပါ။ 
ခ်က္မယ့္ အုိးထဲ ဆီထည့္ပီး ဆီပူလာပီ ဆုိတာနဲ႕ၾကိတ္ ထားေသာ အစာမ်ားထည့္ ခရမ္းခ်ဥ္သီးထည့္ ခရမ္းခ်ဥ္သီးမ်ား လိပ္တက္လာပီ ဆုိရင္ ခရမ္းခ်ဥ္သီးဖတ္ေတြကုိ ဇြန္းနဲ႕ ေျခပီး ....
 ႏွပ္ထားေသာ ၾကက္သားတံုးေသးေသးေလးမ်ားထည့္ပါ။ ေရ အနည္းငယ္မွ် ထည့္ပီး ဆီျပန္လာတဲ႕ အထိ ခ်က္လုိက္ပါတယ္။


ပဲငံျပာရည္ အၾကည္


ပဲငံျပာရည္ အၾကည္ ေစ်းႏႈန္း


  ၾကက္သြန္ျဖဴကုိ ၾကိတ္စက္ျဖင့္ ၾကိတ္ပီး ဆီအုိးတည္။ 
ဆီပူလာပီ ဆုိတာနဲ႕ ၾကက္သြန္ျဖဴထည့္ ဆႏြင္းမႈန္႕ ျဖစ္ျဖစ္ ... ဆႏြင္းမႈန္႕ နဲ႕ မေၾကာ္ခ်င္ရင္လည္း ...
 ေစာေကာသီး၊ နာနတ္ပြင့္ ကုိ ၾကိတ္စက္ျဖင့္ ၾကိတ္ထားတဲ႕ အမႈန္႕ ထည့္ပီး ေၾကာ္ပါတယ္။


ေျမပဲ


ေျမပဲဆန္ေတြကုိ မီးဖုိေပၚတင္ ေလွာ္ပီး ေျမပဲကုိၾကိတ္စက္ျဖင့္ ၾကိတ္ထားလုိက္တယ္။


ပဲပင္ေပါက္မ်ားကုိ ေရေဆးပီး ပြက္ပြက္ဆူေနေသာ ေရေႏြးအုိးထဲ ထည့္ပီး အဖံုး အုပ္ထားလုိက္ပါ။ ( မီးဖုိေပၚ တင္ပီး ခ်က္စရာမလုိပါ။) အေနေတာ္ေလး ရပီ ဆုိရင္ ဆယ္ထားလုိက္တယ္။


ပန္းကန္လံုးထဲ ေကာ္မႈန္႕ ( CORN STARCH ) ထမင္းစားဇြန္း ၂ ဇြန္း ေလာက္ထည့္ပီး ေရေအးေအး တခြက္ခြဲေလာက္ နဲ႕ ေဖ်ာ္လုိက္တယ္။ ပီးရင္ မီးဖုိေပၚ တင္ပီး မီးေအးေအး နဲ႕ အဆက္မျပတ္ ေမႊေပးလုိက္တဲ႕ အခါ ေကာ္မႈန္႕ အေရာင္ အျဖဴ ေရာင္ ျပစ္ျပစ္ကေန အေရာင္ေလး ၾကည္လာပီး နည္းနည္းလည္း က်ဲသြားပါလိမ္႕မယ္။ 
ၾကက္သြန္ျမိတ္မ်ားကုိ ပါးပါး လွီးထားလုိက္တယ္။
ပထမဦးဆံုး  ေခါက္ဆြဲ ျပဳတ္မ်ားကုိ တစ္ေယာက္စာ ပန္းကန္ျပားေပၚထည့္တယ္။

ေျမပဲေထာင္း - ၃ ဇြန္း
ၾကက္သားအႏွစ္ - ၃ ဇြန္း
ဆီခ်က္ - ၃ ဇြန္း
ေကာ္ရည္ - ၃ ဇြန္း
ၾကက္သြန္ျမိတ္၊ ပဲပင္ေပါက္ ထည့္ပီးေနာက္
ပဲငံျပာရည္ အနည္းငယ္ ၊ ဆားနည္းနည္း၊ အခ်ဳိမႈန္႕ နည္းနည္း ... ထည့္ပီး သုပ္စားရင္ ေတာ္ေတာ္ေလးကုိ အရသာ ရွိတဲ႕ ရွမ္းေခါက္ဆြဲပါ။

တြဲဖက္စားသံုးတာေတြက ၀က္ေခါက္ေၾကာ္၊  ငရုတ္သီးေၾကာ္၊ မုန္ညင္းခ်ဥ္၊ ေရေႏြးၾကမ္း။ 


ေခါက္ဆြဲ ႏွယ္ပီးပံု


ပဲငပိေလးမ်ား ရွိရင္ သိပ္ေကာင္းမွာပဲ ....


အရည္


ရွမ္းေခါက္ဆြဲ ( အရည္ )


ဟင္းရည္အုိး


ငရုတ္သီး ဆီခ်က္

သီရိရတနာ

One Response so far.

Leave a Reply

 
Shan News © 2011 DheTemplate.com & Main Blogger. Supported by Makeityourring Diamond Engagement Rings

You can add link or short description here