Thursday, February 14, 2013

လူတိုင္းအတြက္ အခ်ဳိမႈန္႔ အႏၱရာယ္

0 comments

 Photo: လူတိုင္းအတြက္ အခ်ဳိမႈန္႔ အႏၱရာယ္ 
http://www.myawady.com.mm/health/preventing/item/5942-2013-02-01-14-41-26#.UQt-AKBsxD4
လူအမ်ား အခ်ိဳမႈန္႔ ပါဝင္ေသာ အစားအေသာက္ မ်ားစားၿပီး အခ်ိဳမႈန္႔၏ ဆိုးက်ိဳးမ်ားကို ခံစား ဖူးၾကမည္ ထင္ပါသည္။ ၄င္းဆိုး က်ိဳးမ်ားတြင္ ေခါင္းကိုက္ျခင္း၊ မူးေဝျခင္း၊

ပ်ိဳ႕အန္ျခင္း၊ ရင္က်ပ္ျခင္း (အထူးသျဖင့္ ရင္က်ပ္ အခံရွိေသာ လူမ်ားတြင္)၊ ရင္ဘတ္ ေအာင့္ျခင္း၊ ႏံုးခ်ည့္ျခင္း၊ မ်က္ႏွာႏွင့္ ဦးေခါင္းပိုင္းတြင္ ကုပ္ပိုး၌ ပူေလာင္ျခင္း၊ ထံုက်ဥ္ျခင္း၊ ေသြးတိုး ျခင္းႏွင့္ အခ်ိဳ႕တြင္ ေသြးေပါင္က်ျခင္း (ႏွလံုးခုန္ မမွန္၍)မ်ား ပါဝင္ေၾကာင္း သုေတသန ျပဳခ်က္ မ်ားအရ သိရွိၿပီး ျဖစ္ပါသည္။ ၄င္းဆိုးက်ိဳးမ်ားသည္ တစ္ခါတစ္ရံ အခ်ိဳ႕လူမ်ားတြင္ အလြန္ ဆိုးရြားႏိုင္ၿပီး အသက္ ေသဆံုးသည္ အထိ ျဖစ္ႏိုင္ေၾကာင္း သိရွိၿပီး ျဖစ္ပါသည္။

သို႔အတြက္ ေၾကာင့္လည္း အခ်ိဳ႕ေသာ စားေသာက္ဆိုင္ မ်ားႏွင့္ အစားအစာ ထုတ္လုပ္သူ မ်ားသည္ အခ်ိဳမႈန္႔အစား သဘာဝ ဟင္းခတ္ မႈန္႔မ်ားကို ေျပာင္းလဲ သံုးစြဲ ၾကေသာ္လည္း စားေသာက္ဆိုင္ အမ်ားစုႏွင့္ အစားအစာ ထုတ္လုပ္သူ အမ်ားစုတို႔သည္ အရသာ ပိုေကာင္းၿပီး စြဲမက္ ေစေသာ အႏၱရာယ္ မ်ားသည့္ အခ်ိဳမႈန္႔ သို႔မဟုတ္ အခ်ိဳမႈန္႔ ပါဝင္ေသာ အျခား နာမည္ႏွင့္ ဟင္းခတ္ ပစၥည္းမ်ားကို အသံုးျပဳ၍ လူအမ်ားကို လွည့္စားကာ အသံုးျပဳေန ၾကဆဲ ျဖစ္ပါသည္။ အခ်ိဳမႈန္႔၏ ဆိုးက်ိဳးမ်ားကို လူအမ်ား ခံစားရမႈ မ်ားလည္း တစ္ဦးႏွင့္တစ္ဦး ကြာျခား လွေပသည္။ အခ်ိဳ႕သည္ စားၿပီး မၾကာမီပင္ ခံစားရၿပီး အခ်ိဳ႕မွာ နာရီေပါင္း မ်ားစြာၾကာမွ ခံစားရ ေပသည္။ အခ်ိဳ႕တြင္ ျပင္းထန္ၿပီး အခ်ိဳ႕တြင္ မဆိုသေလာက္သာ ခံစားရ သျဖင့္ အခ်ိဳမႈန္႔ေၾကာင့္ ျဖစ္ေသာ...


လူအမ်ား အခ်ိဳမႈန္႔ ပါဝင္ေသာ အစားအေသာက္ မ်ားစားၿပီး အခ်ိဳမႈန္႔၏ ဆိုးက်ိဳးမ်ားကို ခံစား ဖူးၾကမည္ ထင္ပါသည္။ ၄င္းဆိုး က်ိဳးမ်ားတြင္ ေခါင္းကိုက္ျခင္း၊ မူးေဝျခင္း၊

ပ်ိဳ႕အန္ျခင္း၊ ရင္က်ပ္ျခင္း (အထူးသျဖင့္ ရင္က်ပ္ အခံရွိေသာ လူမ်ားတြင္)၊ ရင္ဘတ္ ေအာင့္ျခင္း၊ ႏံုးခ်ည့္ျခင္း၊ မ်က္ႏွာႏွင့္ ဦးေခါင္းပိုင္းတြင္ ကုပ္ပိုး၌ ပူေလာင္ျခင္း၊ ထံုက်ဥ္ျခင္း၊ ေသြးတိုး ျခင္းႏွင့္ အခ်ိဳ႕တြင္ ေသြးေပါင္က်ျခင္း (ႏွလံုးခုန္ မမွန္၍)မ်ား ပါဝင္ေၾကာင္း သုေတသန ျပဳခ်က္ မ်ားအရ သိရွိၿပီး ျဖစ္ပါသည္။ ၄င္းဆိုးက်ိဳးမ်ားသည္ တစ္ခါတစ္ရံ အခ်ိဳ႕လူမ်ားတြင္ အလြန္ ဆိုးရြားႏိုင္ၿပီး အသက္ ေသဆံုးသည္ အထိ ျဖစ္ႏိုင္ေၾကာင္း သိရွိၿပီး ျဖစ္ပါသည္။

သို႔အတြက္ ေၾကာင့္လည္း အခ်ိဳ႕ေသာ စားေသာက္ဆိုင္ မ်ားႏွင့္ အစားအစာ ထုတ္လုပ္သူ မ်ားသည္ အခ်ိဳမႈန္႔အစား သဘာဝ ဟင္းခတ္ မႈန္႔မ်ားကို ေျပာင္းလဲ သံုးစြဲ ၾကေသာ္လည္း စားေသာက္ဆိုင္ အမ်ားစုႏွင့္ အစားအစာ ထုတ္လုပ္သူ အမ်ားစုတို႔သည္ အရသာ ပိုေကာင္းၿပီး စြဲမက္ ေစေသာ အႏၱရာယ္ မ်ားသည့္ အခ်ိဳမႈန္႔ သို႔မဟုတ္ အခ်ိဳမႈန္႔ ပါဝင္ေသာ အျခား နာမည္ႏွင့္ ဟင္းခတ္ ပစၥည္းမ်ားကို အသံုးျပဳ၍ လူအမ်ားကို လွည့္စားကာ အသံုးျပဳေန ၾကဆဲ ျဖစ္ပါသည္။ အခ်ိဳမႈန္႔၏ ဆိုးက်ိဳးမ်ားကို လူအမ်ား ခံစားရမႈ မ်ားလည္း တစ္ဦးႏွင့္တစ္ဦး ကြာျခား လွေပသည္။ အခ်ိဳ႕သည္ စားၿပီး မၾကာမီပင္ ခံစားရၿပီး အခ်ိဳ႕မွာ နာရီေပါင္း မ်ားစြာၾကာမွ ခံစားရ ေပသည္။ အခ်ိဳ႕တြင္ ျပင္းထန္ၿပီး အခ်ိဳ႕တြင္ မဆိုသေလာက္သာ ခံစားရ သျဖင့္ အခ်ိဳမႈန္႔ေၾကာင့္ ျဖစ္ေသာ...
Thantzin Oo(facebook)

Leave a Reply

 
Shan News © 2011 DheTemplate.com & Main Blogger. Supported by Makeityourring Diamond Engagement Rings

You can add link or short description here