Tuesday, October 15, 2013

ကရေဝးရြက္၏ ေဆးဖက္ဝင္ စြမ္းပကား

0 comments

(၁) အစြမ္းထက္ ဓာတ္တိုး ဆန္႔က်င္ ပစၥည္း တစ္မ်ဳိး ျဖစ္ပါတယ္။

ကရေဝးရြက္ကို ဟင္းလ်ာေတြထဲ ထည့္ခ်က္ရင္ ဟင္းနံ႔ကို သင္းပ်ံ႕ေစၿပီး အရသာ တိုးေစပါတယ္။ ကရေဝးရြက္ကို ခ်က္လိုက္တဲ့အခါ ဟင္းလ်ာထဲမွာ အစြမ္းထက္ အင္တီ ေအာက္ဆီးဒင့္ ပမာဏကို တိုးေစပါတယ္။ အဲဒီ အင္တီေအာက္ဆီးဒင့္ ေတြက ကင္ဆာ၊ အစာအိမ္အနာနဲ႔ အဆစ္ေရာင္နာေတြကို တြန္းလွန္ႏိုင္ပါတယ္။ ကရေဝးရြက္မွာပါတဲ့ အင္တီ ေအာက္ဆီးဒင့္ဟာ အနာေတြကို ျမန္ျမန္က်က္ေစၿပီး ျခင္ကိုက္ရာ အနာေတြကို သက္သာ ေစပါတယ္။

(၂) ဗီတာမင္နဲ႔ သတၱဳဓာတ္ေတြကို ရရွိေစပါတယ္

ဟင္းခ်က္တဲ့အခါ ကရေဝးရြက္ အနည္းငယ္ကို ထည့္ခ်က္ရင္ ဗီတာမင္နဲ႔ သတၱဳ ဓာတ္မ်ဳိးစံု ပါဝင္ တာေၾကာင့္ ဟင္းလ်ာရဲ႕ က်န္းမာေရး အက်ဳိးေက်းဇူးကို ပိုတိုးေစပါတယ္။ ကရေဝး ရြက္မွာ ဗီတာမင္ေအ၊ ဗီတာမင္စီ၊ သံဓာတ္၊ မဂၢနိစ္၊ ကယ္လ္စီယမ္၊ ပိုတက္စီယမ္နဲ႔ မဂၢနီ ဆီယမ္တို႔ မ်ားစြာ ပါဝင္ပါတယ္။

(၃) အသက္႐ွဴလမ္းေၾကာင္းဆိုင္ရာ ေဝဒနာေတြကို သက္သာေစပါတယ္

ကရေဝးရြက္ ႏွစ္ရြက္-သံုးရြက္ကို ေရတစ္ခြက္ထဲထည့္ၿပီး ဆူေအာင္ျပဳတ္လိုက္ပါ။ ၿပီးရင္ ၁၅ မိနစ္ေလာက္ အေအးခံထားၿပီး တစ္ခြက္ေသာက္ရင္ ေခၽြးထြက္ေစကာ အဖ်ားက် ႏိုင္ပါတယ္။ ဒါ့အျပင္ ေခ်ာင္းဆိုးတာ၊ အေအးမိတာနဲ႔ အသက္႐ွဴလမ္းေၾကာင္း ပိုးဝင္တာေတြ သက္သာ ေစႏိုင္ပါတယ္။

(၄) ေရာင္ရမ္းနာက်င္မႈ သက္သာေစပါတယ္

ကရေဝးရြက္ အဆီအစက္ အနည္းငယ္ကိုလိမ္းၿပီး ႏွိပ္ေပးရင္ အဆစ္ေရာင္တာ၊ ႂကြက္သား နာတာ၊ အဆစ္လြဲတာနဲ႔ အဆစ္မ်က္တာ စတာေတြေၾကာင့္ ျဖစ္တဲ့ နာက်င္ ကိုက္ခဲ ေရာင္ရမ္းမႈကို သက္သာ ေစပါတယ္။ ကရေဝးရြက္အဆီကို နားထင္ေနရာမွာ လိမ္းၿပီး ႏွိပ္ေပးရင္ ေခါင္းကိုက္တာနဲ႔ ေခါင္းတစ္ျခမ္း ကိုက္တာကို သက္သာေစပါတယ္။

(၅) ေဗာက္ေပ်ာက္ေစပါတယ္

ကရေဝးရြက္ကို ႀကိတ္ေျခၿပီး ဒါမွမဟုတ္ ကရေဝးရြက္အဆီ ၁၀ စက္ခန္႔ကို ရွမ္ပူထဲထည့္ၿပီး ေခါင္းေလွ်ာ္ေပးပါ။ ေဗာက္ေပ်ာက္ ေစပါတယ္။

(၆) ေသြးတြင္း သၾကားဓာတ္ကို ထိန္းေပးပါတယ္

ကရေဝးရြက္ကို အစာမစားခင္ စားတာက ေသြးတြင္း သၾကားဓာတ္ကို ထိန္းေပးႏိုင္တယ္ လို႔ ေလ့လာမႈေတြ အရ သိရပါတယ္။

(၇) ပိုးသတ္အာနိသင္ ရွိပါတယ္

ကရေဝးရြက္ကို ႀကိတ္ေျခၿပီး ေရေႏြးထဲထည့္ကာ ပလုတ္က်င္းေပးတာ၊ ခ်ဳိးေရထဲ ထည့္ခ်ဳိးတာမ်ဳိး လုပ္ေဆာင္ေပးပါ။ ကရေဝးရြက္မွာ Eugenol ဓာတ္ ပါဝင္တာေၾကာင့္ ေရာင္ရမ္းမႈ ေလ်ာ့က်ေစၿပီး ဘက္တီးရီးယားနဲ႔ ဖန္းဂပ္စ္မႈိတို႔ကို ကင္းစင္ေစတဲ့ အစြမ္းသတၱိ ေတြလည္း ရွိပါတယ္။

(ဂ) အစာေျခလမ္းေၾကာင္းဆိုင္ရာ ေဝဒနာေတြကို သက္သာေစပါတယ္

ကရေဝးရြက္ပါတဲ့ ဟင္းနဲ႔ ထမင္းစားေပးရင္ အစာမေၾကတဲ့ ေဝဒနာေတြကို သက္သာ ေစပါတယ္။ ကရေဝးရြက္မွာပါတဲ့ အင္ဇိုင္းေတြက ပ႐ိုတင္းဓာတ္ကို ေၾကညက္ေစတာေၾကာင့္ အသားဟင္း ေတြထဲမွာ ထည့္သင့္တဲ့ ဟင္းခတ္ အေမႊးအႀကိဳင္တစ္မ်ဳိး ျဖစ္ပါတယ္။ ကရေဝး ရြက္ဟာ ဆိတ္သားရဲ႕ အညႇီနံ႔ကိုလည္း ေလ်ာ့ေစတာေၾကာင့္ ဆိတ္သားဟင္းထဲ ထည့္ခ်က္ေလ့ ရွိပါတယ္။ ကရေဝးရြက္ဟာ ေလထတာကိုလည္း သက္သာ ေစပါတယ္။

ျမ၀တီ

Leave a Reply

 
Shan News © 2011 DheTemplate.com & Main Blogger. Supported by Makeityourring Diamond Engagement Rings

You can add link or short description here