ငါးပိေရက်ဳိတြင္ ဓာတ္ေျမၾသဇာထည့္သြင္းထား၍ ျပည္သူမ်ားသတိထားစားသံုးသင့္ဟု စားသုံးသူကာကြယ္ေရးအသင္းေျပာ
ငါးပိေရ က်ဳိတြင္ ယူရီးယားဓာတ္ေျမၾသဇာ မ်ားထည့္သြင္း၍... ျပဳလုပ္လာေသာေၾကာင့္ စားသံုးသူျပည္သူမ်ား ေသခ်ာေလ့လာၿပီးမွသာ၀ယ္ယူစားသံုးသင့္ေၾကာင္း ျမန္မာႏိုင္ငံစားသံုးသူကာကြယ္ေရ
“ကၽြန္ေတာ္တို႔ စားသံုးသူကာကြယ္ ေရးအသင္းကို လြန္ခဲ့တဲ့တစ္လေလာက္ တုန္းက မအူပင္ၿမိဳ႕နယ္ကေန ဆက္သြယ္လာပါတယ္။ ငါးပိထုတ္လုပ္မႈ အမ်ားဆံုးကလည္း ဧရာ၀တီတိုင္းဘက္ ျဖစ္တယ္။သူတို႔ေတြဘက္မွာက ငါးပိရည္က်ဳိလုပ္တဲ့အခါမွာ ငါးရဲ႕အ႐ိုးေတြ ျမန္ျမန္ႏူးေအာင္ဆိုၿပီးေတာ့ ယူရီးယားဓာတ္ေျမၾသဇာကို အသံုးျပဳၿပီး လုပ္လာၾကတယ္။ ပံုမွန္ဆိုရင္ ငါးပိျပဳလုပ္ၿပီး ႏွစ္လေလာက္ ႏွပ္ထားရမွာ။ ဒီေတာ့ ေငြေပၚကလည္းၾကာတယ္။ ဒါကိုလုပ္ငန္းရွင္ေတြက ေငြျမန္ျမန္ေပၚခ်င္ေတာ့ ယူရီးယားေျမၾသဇာကိုသံုးၿပီးငါးပ
ယူရီးယား ဓာတ္ေျမၾသဇာ ပါ၀င္ ေသာငါးပိရည္က်ိဳကို စားသံုးျခင္းျဖင့္ အသည္းကင္ဆာ၊ အစာအိမ္ကင္ဆာ၊ လည္ေခ်ာင္း ကင္ဆာတို႔ကို
ျဖစ္ေပၚေစႏိုင္ေၾကာင္း ဦးဗအုပ္ခိုင္က ေျပာသည္။
“ငါးပိရည္က်ိဳစားသံုးတဲ့ ျပည္သူေတြကလည္း ကိုယ္က ၀ယ္ယူသံုးစဲြေတာ့မယ္ဆိုရင္ ေစ်းႏႈန္းပိုင္းကို မၾကည့္ပါနဲ႔။ ေစ်း
ေပါတယ္ဆိုရင္ ေရာဂါပိုျဖစ္ႏိုင္တယ္။ငါးပိရည္က
ေတြအေနနဲ႔ သတိထားဖို႔လိုတယ္။ အခုခ်ိန္မွာက ျပည္ပ၀င္တာမေျပာနဲ႔ ကိုယ့္ျပည္တြင္းက ထုတ္လုပ္ေနတာေတာင္ မသမာတဲ့ နည္းလမ္းေတြကပါလာၿပီ။ အႏၲရာယ္ေတြလည္း အမ်ားႀကီးရွိလာႏိုင္တယ္။ စားသံုးသူေတြအေနနဲ႔ စားေသာက္ကုန္ေတြအေပၚမွာ သတိထားဖို႔ ေရွာင္ၾကဥ္ဖို႔ လိုအပ္လာၿပီ” ဟု ၎ကဆိုသည္။
သို႔ေသာ္ စားသုံးသူကာကြယ္ေရး အသင္းသည္ ေစ်းကြက္အတြင္းရွိ ငါးပိရည္က်ဳိမ်ားကို လတ္တေလာတြင္ ဓာတ္ခြဲခန္းပို႔ေဆာင္စစ္ေဆးမည့္
စားသုံးသူကာကြယ္ေရးအသင္းတြင္ ဓာတုေဗဒပညာရွင္မ်ား၊ ေရွ႕ေနမ်ား၊ အႏုပညာရွင္မ်ား၊ စာေရးဆရာမ်ားလည္း ပါ၀င္ၿပီး မၾကာေသးမီက
ေစ်းကြက္အတြင္းမွအခ်ဥ္ရည္မ်ားကိ
ရဲရင့္ငယ္