စားေသာက္ကုန္မ်ားတြင္ ပိုးမႊား ပါရွိမႈမ်ားကို ျမန္မာႏိုင္ငံ စားေသာက္ကုန္
ထုတ္လုပ္ တင္ပို႔ ေရာင္းခ် သူမ်ား အသင္း (မႏၲေလး)တြင္ ရွိေသာ ပိုးမႊား
စမ္းသပ္ စစ္ေဆးစက္ျဖင့္ စက္တင္ဘာ လဆန္းပိုင္းမွ စတင္ကာ မည္သူမဆို လာေရာက္
စစ္ေဆးႏိုင္ေၾကာင္း အဆိုပါအသင္း ဥကၠ႒ ဦးစန္းဝင္းက ေျပာၾကား သည္။
စားေသာက္ကုန္ တစ္ခုတြင္ ပါဝင္သည့္ ပိုးမႊား အေရအတြက္ႏွင့္ ပိုးမႊား
ေပါက္ပြားမႈ ႏႈန္းတို႔ကို လာေရာက္ စစ္ေဆးႏိုင္ၿပီး စားေသာက္ကုန္ တစ္ခုလွ်င္
စစ္ေဆးခအတြက္ က်ပ္ ၁၅,၀၀၀ ေကာက္ခံမည္ ျဖစ္ေၾကာင္း ၎က ဆိုသည္။
စားေသာက္ကုန္ ပိုးမႊား စစ္ေဆးစက္ကို ၾသဂုတ္လ ၂၃ ရက္ေန႔က အသင္း႐ုံးတြင္
တပ္ဆင္ခဲ့ၿပီး ေနာက္ စစ္ေဆးနည္း သင္တန္းကိုလည္း ဖြင့္လွစ္ခဲ့ေၾကာင္း အဆိုပါ
အသင္းဝင္ ဦးစန္းဝင္းက ေျပာၾကားသည္။
“စက္တပ္ဆင္ဖို႔ မတတ္ႏိုင္တဲ့ အေသးစား စားေသာက္ကုန္ လုပ္ငန္းရွင္ေတြ
အတြက္ေရာ၊ စားေသာက္ ကုန္ထဲမွာ ပါဝင္မႈ သိခ်င္တဲ့သူေတြအတြက္
စက္တပ္လိုက္တာပါ” ဟု ၎က ဆိုသည္။
ေပါင္မုန္႔၊ ယိုစုံ၊ လက္ဖက္ႏွင့္ ထိုးမုန္႔ အစရွိသည့္ စားေသာက္ကုန္မ်ားသည္
ေျခာက္ေသြ႕ စားေသာက္ ကုန္မ်ားထက္ ေရအက်န္ မ်ားသည့္အတြက္
ပိုးမႊားေပါက္ပြားမႈ ပိုမ်ားေသာေၾကာင့္ အဆိုပါ အစားအစာ မ်ားကို စစ္ေဆး
သင့္ေၾကာင္း မႏၲေလးၿမဳိ႕ေတာ္ အေျခစိုက္ စားေသာက္ကုန္ လုပ္ငန္းရွင္ တစ္ဦးက
ေျပာၾကားသည္။
စားေသာက္ကုန္ သက္တမ္း ကုန္ဆုံးရက္ သတ္မွတ္ရာတြင္ ပိုးမႊား ေပါက္ပြားမႈ ႏႈန္းအရ သတ္မွတ္ ႏိုင္ေၾကာင္း ၎က ဆိုသည္။
မႏၲေလးၿမဳိ႕ေတာ္ရွိ စားေသာက္ကုန္ လုပ္ငန္းရွင္ ၁၀ ဦးခန္႔က ပိုးမႊား စမ္းသပ္
စစ္ေဆးစက္ တပ္ဆင္မည္ ျဖစ္ၿပီး ၾသဂုတ္လ ၂၅ ရက္ေန႔အထိ လုပ္ငန္းရွင္
ခုနစ္ဦးခန္႔ တပ္ဆင္ထားၿပီး ျဖစ္ေၾကာင္း၊ စက္ တစ္လုံးလွ်င္ က်ပ္
ငါးသိန္းေက်ာ္ ရွိၿပီး စမ္းသပ္မႈ တစ္ခုလွ်င္ လိုအပ္သည့္ ဓာတုပစၥည္း အပါအဝင္
က်ပ္ ၇၅၀၀ ခန္႔ ကုန္က်မႈ ရွိေၾကာင္း ျမန္မာႏိုင္ငံ စားေသာက္ကုန္ ထုတ္လုပ္
တင္ပို႔ ေရာင္းခ်သူမ်ား အသင္း (မႏၲေလး) ထံမွ သိရသည္။
မႏၲေလးတြင္ အေသးစား၊ အလတ္စား၊ အႀကီးစား စားေသာက္ကုန္ စက္႐ုံေပါင္း ၂၀၀ ခန္႔ ရွိသည္။
The Voice Weekly