Wednesday, September 25, 2013
သစ္သီးေဖ်ာ္ရည္ေတြနဲ႔ စမုသီေတြက ထင္ထားသေလာက္ က်န္းမာေရးကုိ အက်ိဳးမျပဳ
Categories :
25/9/2013
US မွာရွိတဲ့ေလ့လာသူေတြက သစ္သီးေဖ်ာ္ရည္ နဲ႔စမုသီး (smoothies )ေတြက ကၽြန္ေတာ္တို႔ က်န္း မာေရးကို အႏၲရာယ္ျဖစ္ေစတဲ့ အရင္းအျမစ္သစ္ေတြလို႔ ေဖာ္ျပခဲ့ပါ တယ္။
အေၾကာင္းကေတာ့ က်န္းမာ ေရးနဲ႔ညီညႊတ္ပါတယ္လို႔ ယူဆထားတဲ့ ဒီအစားအစာ ေတြထဲမွာပါတဲ့ သၾကားပမာဏေၾကာင့္ပါပဲ။ Barry Popkin နဲ႔ George Bray m ၂၀၀၄ ခုႏွစ္မွာ ကိုကာကုိလာ၊ ပက္စီစတဲ့ အခ်ိဳရည္ေတြထဲမွာပါတဲ့ ဖရက္ တို႔ (သၾကားဓာတ္တစ္မ်ိဳး)ေၾကာင့္ ျပင္းထန္တဲ့ ေခါင္း ကိုက္ေ၀ဒနာ ခံစားရႏုိင္ေၾကာင္း ျပခဲ့ပါတယ္။
ဒီႏွစ္မွာ ေတာ့ Popkin က သစ္သီးေဖ်ာ္ရည္ (Fruit juice )ေတြနဲ့ Smoothie စမုသီးေတြက က်န္းမာေရးျပႆနာ ရွိေစတဲ့ေဖ်ာ္ရည္သစ္ေတြျဖစ္ေၾကာင္း ထပ္မံတင္ျပခဲ့ပါ တယ္။ US , UK နဲ့ Singapore မွာရွိတဲ့ေလ့လာမႈ ေတြအရ ဘလူးဘယ္ရီသီး၊ စပ်စ္သီး၊ ပန္းသီးစတာေတြ စားတဲ့သူ ေတြမွာ အမ်ိဳးအစား(၂)ဆီးခ်ိဳမျဖစ္ ေသာ္လည္း ယင္းအသီးေဖ်ာ္ရည္ေတြ ေသာက္သံုးတဲ့အခါမွာ ဆီးခ်ိဳ ျဖစ္ႏုိင္ေခ် ၇%ခန္႔ပိုမိုျမင့္မားေၾကာင္း ေတြ႕ရသည္။
အ၀င္း
ref:ANI
Health Updates Journal
Subscribe to:
Post Comments (Atom)