Monday, October 14, 2013

ပုဇြန္ငရုပ္ေကာင္း အစပ္ခ်က္

0 comments

အစားအေသာက္အေၾကာင္း ဘေလာဂ္႕ေပၚမွာ မတင္ျဖစ္တာ ၾကာပါျပီ။ ဒီေန႕ေတာ႕ ရိုးရိုးရွင္းရွင္းနဲ႕ လြယ္လြယ္ကူကူ ခ်က္စားႏိုင္တဲ႔ ပုဇြန္ငရုပ္ေကာင္း အစပ္ခ်က္နည္းေလး တင္ခ်င္ပါတယ္။ ဒီခ်က္နည္းဟာ အဆာပလာလည္း အမ်ားၾကီး ရွိဖို႕မလိုဘဲ လြယ္ကူစြာ ခ်က္စားႏိုင္ျပီး အရသာလည္း ရွိပါတယ္။ ခ်က္နည္းကို ေအာက္မွာ ေဖာ္ျပပါမယ္ေနာ္။ 



ပထမဦးစြာ ပုဇြန္အရြယ္ေတာ္မ်ားကို အခြံခြာ၊ ေရစင္စင္ေဆးျပီး ဆား၊ အရသာမႈန္႕၊ ပဲငံျပာရည္၊ သၾကား အနည္းငယ္တို႕ျဖင္႕ နယ္ထားလိုက္ပါတယ္။

ထို႕ေနာက္ ပံုပါအတိုင္း ၾကက္သြန္ျဖဴ၊ ၾကက္သြန္နီ၊ ငရုပ္သီးစိမ္း (မိမိစားႏိုင္သေလာက္) ကို ပါးပါးလီွး၊ ေတာက္ေတာက္စင္းထားလိုက္ပါတယ္။
 
ဒယ္အိုးတစ္လံုးကို အပူေပးျပီးေနာက္ ဆီ ၂က်ပ္သားခန္႕ ထည္႕ပါတယ္။ ဆီက်က္ရင္ ၾကက္သြန္ျဖဴ၊ နီ တို႕ကို ထည္႕ေမႊပါတယ္။ 
ၾကက္သြန္မ်ားထည္႕ျပီး မၾကာခင္မွာ ငရုပ္သီးမ်ားကို ထည္႕ေၾကာ္ပါတယ္။ 
ျပီးလွ်င္ေတာ႕ ပုဇြန္မ်ားကို ထည္႕ေမႊလိုက္ပါတယ္။ ဆား၊ အရသာမႈန္႕ တို႕ကို လိုအပ္မယ္သေလာက္ ထည္႕ပါတယ္။ ပုဇြန္မ်ားကို မခ်က္ခင္မွာလည္း အရသာဝင္ေအာင္ နယ္ထားျပီျဖစ္လို႕ အမ်ားၾကီးထပ္ထည္႔ဖို႕ မလိုေတာ႕ပါ။ 

ပုဇြန္မ်ားထည္႕ျပီး မၾကာမီ ငရုပ္ေကာင္း ဇြန္းေသး တစ္ဇြန္းခန္႕ ထည္႕ပါတယ္။ ပုဇြန္ဟာ က်က္လြယ္ေသာ ဟင္းျဖစ္ေသာေၾကာင္႕ မီးဖိုေပၚ အခ်ိန္ၾကာၾကာထားရန္ မလိုပါ။ ၃မိနစ္ (သို႕) ၅မိနစ္ခန္႕ ၾကာလွ်င္ နံနံပင္မ်ားထည္႕ေမႊကာ ခ်ႏိုင္ပါျပီ။ 
ဆီျပန္ဟင္းစားရတာ ျငီးေငြ႔ေနသူမ်ားအတြက္ ဆီနည္းနည္း ၊ ငရုပ္ေကာင္းနံ႕ေမႊးေမႊး၊ အရသာစပ္စပ္ေလးျဖင္႔ စားႏိုင္ေသာ အရသာရွိလွသည္႕ ပုဇြန္ငရုပ္ေကာင္း အစပ္ခ်က္ ရပါျပီ။ 
 
လွ်ာရင္းျမက္ေစမဲ႔ ပုဇြန္ငရုပ္ေကာင္းခ်က္ပါ။

မိတ္ေဆြမ်ားအားလံုး စားေကာင္းေသာက္ဖြယ္မ်ား စားရင္း ေပ်ာ္ရႊင္ေအးခ်မ္းေသာ တနဂၤေႏြေန႕ ျဖစ္ပါေစရွင္.. 

Leave a Reply

 
Shan News © 2011 DheTemplate.com & Main Blogger. Supported by Makeityourring Diamond Engagement Rings

You can add link or short description here